Stretnutie s občanmi sídliska Podrákoš

14.10.2012 20:05

 

Dnes som sa na pozvanie poslanca mestského zastupiteľstva Ing. Ondreja Bolačeka a obyvateľov sídliska Podrákoš zúčastnil tradičnej súťaže vo varení fazuľového guláša.

Tohtoročná súťaž na podnet obyvateľov sídliska bola spojená s diskusiou s kandidátmi na post primátora Rožňavy. Prezentoval som v stručnosti svoj volebný program a odpovedal na otázky občanov.

Najčastejšie sa opakovali otázky týkajúce sa zamestnanosti v meste, opravy chodníkov na Krásnohorskej ulici, bezpečnosti na detskom ihrisku postavenom na sídlisku Podrákoš a nutnosti zabezpečenia nových parkovacích miest na sídlisku Juh.

Zdôrazňoval som, že občania musia nielen upozorňovať ale aj pomáhať pri hľadaní riešení.

Chápem sklamanie občanov z prístupu zainteresovaných k ich problémom, preto moje odpovede na otázky neboli ani lichotivé, ani vyhýbavé.

Dlhodobá neschopnosť odstraňovať  problémy je zapríčinená nekoncepčnou prácou s našimi daňami a neochotou zainteresovaných participovať na riešení problémov s obyvateľmi. Navrhujem naše dane vracať späť do nášho okolia (chodníky, cesty, ihriská, zeleň, parkoviská...) a aktivizovať občanov k spoločným riešeniam na verejných zhromaždeniach.

 

...lebo NIE JE ČAS STRÁCAŤ ČAS.