Blog

Poďakovanie.

29.10.2012 10:12

Chcem sa poďakovať všetkým Vám, ktorý ste moju kandidatúru svojím hlasom sobotu 27.10.2012 podporili.

Ďakujem.

Výsledky volieb

28.10.2012 22:42

 

 

Mestská volebná komisia v Rožňave oznamuje, že za primátora mesta Rožňava

bol vo voľbách konaných dňa 27.10.2012

zvolený  p.  Burdiga Pavol

 

                                                                                               

 

Poradie

Kandidát

Počet hlasov

1.

Burdiga Pavol

1398

2.

Kováč Karol Ing.

664

3.

Kuhn Ivan Bc. MA

599

4.

Capák Milan Mgr.

246

5.

Ocelník Roman

143

 

 

Miroslav Tóbis

podpredseda MVK

 

 

 

Volebná štatistika

 

 

Počet hlasov str.1

 

Počet hlasov str.2

Stretnutie s občanmi na Rožňava Bani

21.10.2012 22:52

Dnes som dostal mail z portálu www.inforoznava.sk: 

Dobrý deň p. Kováč,

 

do našej redakcie sme dostali podnety, týkajúce sa Vášho sobotňajšieho predvolebného zhromaždenia na Rožňavskej Bani, kde ste mali na stretnutí s rómskymi voličmi údajne ponúkať „2 metre dreva“ každému, kto Vás bude voliť.

Môžete prosím stručne zareagovať na tieto informácie?

S pozdravom,

Vladimír POLÓNY

 

Moja odpoveď: 

Vážená redakcia,

 

nie je to pravda.  Podrobnejšie informácie zo stretnutia sú zverejnené na mojej webovej stránke www.karolkovac.webnode.sk . Ale chápem – ide o tvrdý predvolebný boj a nie každý hrá fér. S tým som rátal.

Ing. Karol Kováč

 

Komentár: 

Na požiadanie p. J. Darvaša som v sobotu 20.10.2012 o 14:00 prišiel na stretnutie občanov mestskej časti Rožňava Baňa. Občanov zaujímalo, čo by som pre mesto a konkrétne pre ich mestskú časť spravil, ak by som vo voľbách uspel. Preberali sme nekvalitu ciest a chodníkov, možnosti zamestnania

a diskrimináciu Rómov. Občanov zaujímalo, či je tu reálna šanca, aby sa cesty k ich domom v krátkej dobe opravili, ako by som im vedel pomôcť zamestnať sa a pri tom  hovorili o ich diskriminácii na pracovnom trhu. Mňa zaujímali otázky vzdelanosti ich detí a záujmy rodičov na vzdelaní ich detí. 

Pýtal som sa ich, ako by vedeli priložiť ruku k dielu a prispieť k riešeniu ich situácie (hlavne zlepšenie ich životných podmienok a obmedzenie tzv. "návštevníkov"). Zároveň som im zdôraznil, že v prípade, ak by som vo voľbách uspel, budem od nich vyžadovať aktívne zapojenie sa do riešenia týchto otázok. Občania v rámci diskusie mi adresovali rôzne požiadavky, od sociálnej pomoci občanom zo strany mesta až po otázky bývania a zamestnania. 

Vysvetlil som im, že som si NEPRIŠIEL KÚPIŤ ICH HLASY, ale som tam preto, lebo už dlhšiu dobu pracujem na založení "Rómskeho občianskeho fóra", kde so zástupcami rodín by sme riešili otázky týkajúce sa ich života a spolunažívania s ostatnými občanmi mesta. Míting trval cca 40 min., na mítingu som rozdal svoj volebný program a pozval som občanov na voľby. Mítingu sa zúčastnilo zhruba 30 občanov. 

 

PS: Čo sa týka dreva, zdôraznil som, že jednou z monžostí, ako by k drevu mohli prísť, je odrobiť si ho poctivou prácou. 

 

Citácia zo zákona č. 300/2005 Z.z. (Trestného zákona)

 

 

§ 336a
Volebná korupcia

(1) Kto priamo alebo cez sprostredkovateľa poskytne, ponúkne alebo sľúbi úplatok tomu, kto má právo voliť, zúčastniť sa na referende alebo na ľudovom hlasovaní o odvolaní prezidenta Slovenskej republiky, aby
a) volil alebo hlasoval určitým spôsobom, 
b) nevolil alebo nehlasoval určitým spôsobom, 
c) nevolil alebo nehlasoval vôbec, alebo
d) sa nezúčastnil volieb, referenda alebo ľudového hlasovania o odvolaní prezidenta Slovenskej republiky, alebo z tohto dôvodu priamo alebo cez sprostredkovateľa poskytne, ponúkne alebo sľúbi úplatok inej osobe, 
potrestá sa odňatím slobody až na dva roky. 

(2) Kto v súvislosti s výkonom práva voliť, zúčastniť sa na referende alebo na ľudovom hlasovaní o odvolaní prezidenta Slovenskej republiky priamo alebo cez sprostredkovateľa pre seba alebo inú osobu prijme, žiada alebo si dá sľúbiť úplatok, aby 
a) volil alebo hlasoval určitým spôsobom, 
b) nevolil alebo nehlasoval určitým spôsobom, 
c) nevolil alebo nehlasoval vôbec, alebo
d) sa nezúčastnil volieb, referenda alebo ľudového hlasovania o odvolaní prezidenta Slovenskej republiky, 
potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok. 

(3) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 
a) závažnejším spôsobom konania, 
b) ako verejný činiteľ, 
c) na chránenej osobe, alebo
d) verejne.

 

 

 

Otvorený list poslancom MZ

19.10.2012 19:23

 

Otvorený list poslancom Mestského zastupiteľstva v Rožňave

 

Vážení poslanci,

 

Včera, t.j. 18.10.2012 zasadala finančná komisia, ktorá na svojom jednaní odporučila zrušiť Turistické a informačné centrum k 31.12.2012 a prepustiť zamestnancov k 30.10.2012. Prenajať priestory súkromnej cestovnej kancelárii, v ktorej by pracoval zamestnanec MsÚ, ktorý by poskytoval turistom informácie a propagoval by mesto Rožňava.

 

Finančná komisia na včerajšom zasadnutí  prejednávala v bode 6. Plnenie rozpočtu k 30.9.2012 a v bode 7. Návrh na zmenu v rozpočte TIC. Oba tieto materiály predkladala p. Karin Čech vedúca TIC.

 

Pri plnení rozpočtu uvádza, že k 30.9.2012 eviduje stratu 2.774,- € ktorú vedúca odôvodnila o.i. rekonštrukciou  námestia, ktorá mala vplyv na návštevnosť  a tržby.  Na základe skutočností  požiadala, vo svojom Návrhu na zmenu v rozpočte, o navýšenie rozpočtu na rok 2012 o 4.920€, čo pokryje uvedenú stratu a predpokladané ďalšie náklady, ktorá vzniknú z prevádzky TIC do konca kalendárneho roku.

 

Je mi jasné, že mesto nemá peniaze na rozdávanie.

 

Ale riešiť situáciu zrušením TIC-ky je to, slušne povedané, najnevhodnejšie a veľmi krátkozraké riešenie. TIC ako jediné zariadenie reprezentovalo a prezentovalo naše mesto v turistickom priemysle. Poskytovalo informácie, prezentovalo región a organizovalo rôzne podujatia na jeho propagáciu. Pred nedávnom získala ako jediné na Slovensku možnosť predávať a prezentovať  hotové produkty Gotickej cesty. Pomáhalo miestnym podnikateľom v turistickom ruchu - propagovalo ich služby. 

 

Je mi jasné, že mesto nemá peniaze na rozdávanie.

 

Ale...

 

...je pre predkladateľov tohto návrhu a členov komisie, ktorí hlasovali za toto riešenie, Rožňava a jej okolie z hľadiska turizmu tak nezaujímavá a neatraktívna?

 

...je sektor podnikateľov v turizme a ich zamestnanci pri súčasnej úrovni zamestnanosti tak zanedbateľný?

 

...môžeme si dovoliť zo dňa na deň zatvoriť TIC bez toho, aby sme mali na stole zmluvu s potencionálnym záujemcom, ktorý by akceptoval uvedené požiadavky navrhovateľov a komisie, bol by ochotný platiť nájomné a garantovať zámer prevádzkovať TIC  dlhodobo (min. 5 rokov)?

 

... je toto opatrenie v rozpočte to, ktoré rozpočet zachráni? (skryté dotácie mesta rôznym organizáciám a záujmovým skupinám činí cca 100.000€ ročne) 

 

Ing. Karol Kováč

Zanikne TIC?

18.10.2012 21:41

Dnes zasadala finančná komisia, ktorá na svojom jednaní odporučila zrušiť Turistické a informačné centrum k 31.12.2012 a prepustiť zamestnancov k 30.10.2012. Prenajať priestory súkromnej cestovnej kancelárii, v ktorej by pracoval zamestnanec MsÚ, ktorý by poskytoval turistom informácie a propagoval by mesto Rožňava. Táto informácia ma šokovala a pripravujem otvorený list, ktorý bude zajtra zverejnený. Je mi jasné, že mesto nemá peniaze na rozdávanie. Ale...

....je pre predkladateľov tohto návrhu a členov komisie, ktorí hlasovali za toto riešenie, Rožňava a jej okolie z hľadiska turizmu tak nezaujímavá a neatraktívna? 

...môžeme si dovoliť zo dňa na deň zatvoriť TIC bez toho, aby sme mali na stole zmluvu s potencionálnym záujemcom, ktorý by akceptoval uvedené požiadavky navrhovateľov a komisie, bol by ochotný platiť nájomné a garantovať zámer prevádzkovať TIC dlhodobo (min. 5 rokov)? 

 

Diskusné televízne štúdio

17.10.2012 20:59

Dňa 23.10.2012 sa zúčastním predvolebnej diskusie kandidátov na post primátora mesta.

Diskusia začína o 18:00 hod. a bude možné ju sledovať aj na stránke www.rvtv.sk 

 

Televízna beseda na RVTV

15.10.2012 22:57

 

Zajtra t.j.16.10. od 18.00 hod. bude na RVTV prvá beseda s kandidátmi na primátora mesta Rožňava. Na poslednom zastupiteľstve, po dohode s kandidátmi, boli vylosované dve skupiny a k nim priradený dátum besedy. Bol som vylosovaný do prvej skupiny spolu s p.Ocelníkom a p.Katreničom.  Pán Ocelník sa ospravedlnil a pán Katrenič nepotvrdil svoju účasť. Nakoľko z technických príčin nie je možné , aby diskutovali viac ako traja diskutujúci, rozhodlo sa v RVTV, po dohode z ostatnými kandidátmi, že v prvej diskusnej relácii budem spoločne s p.Burdigom. Bude možné ju sledovať aj na www.rvtv.sk

Stretnutie s občanmi sídliska Podrákoš

14.10.2012 20:05

 

Dnes som sa na pozvanie poslanca mestského zastupiteľstva Ing. Ondreja Bolačeka a obyvateľov sídliska Podrákoš zúčastnil tradičnej súťaže vo varení fazuľového guláša.

Tohtoročná súťaž na podnet obyvateľov sídliska bola spojená s diskusiou s kandidátmi na post primátora Rožňavy. Prezentoval som v stručnosti svoj volebný program a odpovedal na otázky občanov.

Najčastejšie sa opakovali otázky týkajúce sa zamestnanosti v meste, opravy chodníkov na Krásnohorskej ulici, bezpečnosti na detskom ihrisku postavenom na sídlisku Podrákoš a nutnosti zabezpečenia nových parkovacích miest na sídlisku Juh.

Zdôrazňoval som, že občania musia nielen upozorňovať ale aj pomáhať pri hľadaní riešení.

Chápem sklamanie občanov z prístupu zainteresovaných k ich problémom, preto moje odpovede na otázky neboli ani lichotivé, ani vyhýbavé.

Dlhodobá neschopnosť odstraňovať  problémy je zapríčinená nekoncepčnou prácou s našimi daňami a neochotou zainteresovaných participovať na riešení problémov s obyvateľmi. Navrhujem naše dane vracať späť do nášho okolia (chodníky, cesty, ihriská, zeleň, parkoviská...) a aktivizovať občanov k spoločným riešeniam na verejných zhromaždeniach.

 

...lebo NIE JE ČAS STRÁCAŤ ČAS. 

Pred nedávnom skončili Dni mesta Rožňava

11.10.2012 21:12

Pred nedávnom skončili Dni mesta Rožňava a Rožňavský jarmok. Rozpočet na obe tieto udalosti bol z dostatočným prestihom schválený na mestskom zastupiteľstve. Keď si ale na webovej stránke mesta pozriete objednávky a faktúry s týmto súvisiace, zistíte, že nie len že bol rozpočet prekročený, ale nachádzajú sa medzi objednávkami aj také, ktoré boli vystavené po termíne konania týchto udalostí, ale objednávali sa na nich služby súvisiace s Rožňavskkým jaromokom. Toto je chaos. Ja chcem poriadok namiesto chaosu. 

 

NIE JE ČAS STRÁCAŤ ČAS!

 

Dnes začala volebná kampaň

10.10.2012 20:33

Každé voľby sú niečím charakteristické. Tieto budú o účasti.

Ak sa volieb zúčastníme, naštartujeme zmenu.

 

NIE JE ČAS STRÁCAŤ ČAS!

 

 

Stretnutie s občanmi sídliska Podrákoš